Schieten / Het Vizier

Vizier is de naam van de afdeling Schieten van de BV. De afdeling beschikt over een tiental eigen schietbanen in het BV-gebouw.

Recreatie
De afdeling is actief op dondermiddag vanaf 14.00 uur. Kom gerust eens een keer langs om de sfeer te proeven. In de zomermaanden is er even rust, dan wordt er -bijna- niet geschoten.
Schietsport is een activiteit waarbij iedereen, man, vrouw, jongen of meisje, onder gelijke omstandigheden in competitieverband een sportieve strijd aangaan. De voorwaarden voor het lidmaatschap staan in het Huishoudelijk Reglement.

We schieten met luchtgeweer en luchtpistool. Er wordt geschoten met kaliber 4,5 mm, dat zijn kleine loden kogeltjes. Men kan schieten met een luchtgeweer staand (dit is ondersteund door de arm) of opgelegd (dan legt men het oplegstuk van de kolf op een steun).

Tevens kan met een luchtpistool geschoten worden, ook hierin loden kogeltjes met een doorsnee van 4,5 mm. Men schiet vijf keer op een kaart met concentrische cirkels, het raken van de buitenste geeft één punt, de middelste cirkel negen en de punt precies in het midden geeft tien punten. Er worden tien kaarten volgeschoten en de beste acht hiervan opgeteld geeft het schietresultaat van die avond. 

Strenge veiligheidsregels en -handelingen maken de schietsport één van de veiligste vergeleken met andere sporten zoals voetballen, skiën of bergbeklimmen. Blessures als botbreuken, kneuzingen en hersenschuddingen zijn er niet!

Het Vizier heeft een eigen Huishoudelijk Reglement.

Voor informatie over Het Vizier kunt u contact opnemen met
Herman Bruggeman
Telefoon 0611851220
Mail adres: h.bruggeman11@ziggo.nl

NIEUWS 
De eindverschieting op 22 april 2023 zal niet in Nijmegen maar in het BV gebouw in Zwolle worden gehouden. Aanvang 10.30 uur.