Actieve afdelingen

Bij de BV hebben wij de volgende afdelingen:

Biljarten
Op de 1e verdieping van het BV-gebouw is een biljartzaal met vier prachtige
wedstrijdbiljarts, leuke zitjes en een gezellige bar waar u nagenoeg iedere dag terecht kunt.
Op dinsdag en donderdag heeft de afdeling Biljarten haar clubavonden.

Creatief
De afdeling creatief organiseert van september tot en met april één keer in de maand een creatieve woensdagmiddag. We maken iets dat in één middag af is en iedere maand maken we weer iets anders. Er worden bijvoorbeeld (kerst)kaarten gemaakt, schilderijen, cadeaudoosjes, sieraden en kerstversiering.

De Blauwe Engel
De Blauwe Engel neemt als afdeling een bijzondere plaats in binnen de BV. Deze van oorsprong zelfstandige club werd opgericht voor oud-medewerkers van de werkplaats te Zwolle. De afdeling is alleen toegankelijk voor ex-medewerkers van de NS-onderhoud werkplaats en hun partners.

Darten
De afdeling darten bestaat uit een groep actieve darters die op maandagavond bij elkaar komen om een ontspannend avondje te darten. Jaarlijks worden er een aantal toernooien georganiseerd.

Klaverjassen
Van september tot en met april worden iedere donderdagavond in ’t BV gebouw de kaarten geschud en gedeeld. Eens per maand prijskaarten met leuke prijzen. En verder organiseren we eens per jaar Marathonkaarten en het Driestedentoernooi. Genoeg gelegenheid om dus een keertje een kaartje te komen leggen bij de BV.

Railrunners (hardlopen en wandelen)
De groep bestond oorspronkelijk uit hardlopers. Sinds een aantal jaren is er
ook een groep wandelaars die op woensdagavond vanuit het BV-gebouw op pad gaat.
De hardlopers trainen op maandag, woensdag en vrijdagavond. De groep doet mee met activiteiten in binnen en buitenland.

Schieten / Het Vizier
Vizier is de naam van de afdeling Schieten van de BV. De afdeling beschikt over een tiental eigen schietbanen in het BV-gebouw. De afdeling is actief op donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur. Er wordt geschoten met
luchtgeweer en luchtpistool.

Tennis
De BV beschikt over twee kunstgras tennisbanen. Leden van de afdeling tennis betalen iets meer contributie maar kunnen daarvoor in principe het hele jaar 7 dagen per week tennissen. In het zomerseizoen worden er een aantal gezelligheidstoernooitjes georganiseerd. In de wintermaanden wordt er een paar keer een toernooi georganiseerd in de tennishal in Stadshagen.