Nieuws van de Blazende Veiligheid

Uitstapje richting Weerribben

 

 

  Uitje van de Blauwe Engel d.d. 31-05-2013


Het was weer zover vrijdag de 31ste mei en we konden een mooie dag tegemoet zien. Vandaag werden we opgehaald door een bus van Henk Oost, die ons vanaf het BV-gebouw bracht naar rondvaartbedrijf Timmerman in Blokzijl.
Met een kleine 50 man vertrokken we mooi op tijd en rond de klok van 10.00 uur waren we bij de boot en konden we inschepen.
Een aantal leden was al reeds aanwezig vanwege het feit dat ze in de buurt wonen.
Dus na inscheping meteen de trossen los en als oude spoorhazen dat gewend zijn was dat ook
mete
Photoen de tijd voor de koffie met een brok. Via het Noorderdiep op weg naar het Giethoornse meer  waarna we bakboord uit gingen richting Muggenbeet.. Een plek met een rijke historie voor diegene die hier in de buurt wonen. Het bekendst is hier café/restaurant  Geertien wat heerlijk gelegen is aan het begin van de Kalenbergergracht.
Dit is normaal een water waar druk verkeer is maar vanwege het koude weer was het over
al op het water rustig en een ieder kon boven aan dek genieten van het uitzicht en hetPhoto zonnetje, dat zich ook van de goede kant liet zien. 
Ook de leuke optrekjes langs de gracht kr
egen de nodige aandacht, want er staan hele mooie tussen voor wie het wil zien. Zo passeerden we de brug van het plaatsje Nederland en even verder de brug in het dorp Kalenberg om tot slot te eindigen in Ossenzijl bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten aan het kanaal Steenwijk-Ossenzijl. Hier werd afgemeerd en konden we een klein uur verpozen door of het winkeltje in te lopen of op het terras een drankje te nuttigen, maar het strekken van benen was toch ook mooi meegenomen. Zo kon een ieder op zijn eigen wijze invulling                                                                                              Photo     Photo    Photo        Photo

geven aan de vrije tijd van dat moment. Om 13.00 uur was het weer inschepen geblazen en konden we van een lunch genieten. De boot vervolgde ondertussen zijn tocht via het kanaal richting Steenwijk. Het was de hele dag een druk gekeuvel op de boot want vele hadden elkaar al weer een hele tijd niet gezien en we konden nieuwe mensen verwelkomen die dit jaar afscheid hadden genomen na een werkzaam leven bij Nedtrain, dus ook dat bracht veel gespreksstof boven water.

Photo       Photo       Photo       Photo
Ondertussen ging het schip in een gestaag tempo richting Steenwijk, waarna we stuurboord uit gingen om vervolgens richting Giethoorn te varen. Ook daar was weinig drukte van toerisme, maar onze tocht ging richting de Blauwe Hand waar we helaas weer stuurboord uit gingen om op de Beulakermeer  uit te komen alwaar de schipper een koers koos dwars op de wind waardoor het schip toch nog begon te schommelen. We zagen spoorhazen niet spontaan over de reling hangen, dus uiteindelijk  viel het allemaal wel mee.Na het meer kwamen we in de Walengracht en ook daar was weinig waterverkeer voor de tijd van het jaar. Nu nog het Giethoornse meer oversteken en de thuishaven kwam in zicht. Zo kon een ieder met een voldaan gevoel in de bus stappen voor de thuisreis. Aangekomen bij het BV-gebouw konden we afscheid nemen van een ieder en terug zien op een heerlijke dag. Hopelijk kunnen we elkaar weer ontmoeten ergens in september en anders elkaar weer de beste wensen geven in het jaar 2014. Proficiat voor de mensen die zich hier weer voor hebben ingezet om er zo’n geslaagde dag van te maken.
Categorie: De Blauwe Engel

Reactie(s)

Paul Gortworst
donderdag 13 juni 2013 16:07
Dag Henk,
Prima geschreven stukje en leuke foto's die een goede weergave geven van de dag.
Dit is een fraaie bijdrage aan deze website!
Gerrit en Ida Kolkman
zaterdag 15 juni 2013 21:55
Henk,
Fraaie weergave van de dag. We hebben er van genoten.

Plaats een reactie

Alleen geregistreerde gebruikers mogen een reactie plaatsen