Activiteiten

Schieten/Het Vizier

Vizier is de naam van de afdeling Schieten van de BV. De afdeling beschikt over een tiental eigen schietbanen in het BV-gebouw.

Huishoudelijk Reglement

Voor de afdeling Schieten geldt een speciaal Huishoudelijk Reglement.

Recreatieavond

Deze afdeling is actief op donderdagavond vanaf 19.00 uur. Kom gerust eens een keer langs om de sfeer te proeven. In de zomermaanden wordt er -bijna- niet geschoten. We schieten met luchtgeweer en luchtpistool Zwolle.Schietsport is een activiteit waarbij iedereen, man, vrouw, jongen of meisje, onder gelijke omstandigheden in competitieverband een sportieve strijd aangaan...

Het is een sport die de deelnemers in staat stelt om zo goed te worden als zij zelf willen, afhankelijk van de tijd die ze willen investeren. Schieten is een sport die men zelfstandig beoefent of waarbij men samen met andere deelnemers een wedstrijd kan opzetten.

Er wordt geschoten met kaliber 4,5 mm, dat zijn kleine loden kogeltjes.

Men kan schieten met een luchtgeweer staand ( dit is ondersteund door de arm) of opgelegd ( dan legt men het oplegstuk van de kolf op een steun).

Tevens kan met een luchtpistool geschoten worden, ook hierin loden kogeltjes met een doorsnee van 4,5 mm. Men schiet vijf keer op een kaart met concentrische cirkels, het raken van de buitenste geeft één punt, de middelste cirkel negen en de punt precies in het midden geeft tien punten. Er worden tien kaarten volgeschoten en de beste acht hiervan opgeteld geeft het schietresultaat van die avond. Strenge veiligheidsregels en -handelingen maken de schietsport één van de veiligste vergeleken met andere sporten zoals voetballen, skiën of bergbeklimmen. Blessures als botbreuken, kneuzingen en hersenschuddingen zijn er niet!

S C H I E T E N    I S    E E N    O N T S P A N N E N D E    I N S P A N N I N G !!!

Met de schietafdeling van de sportvereniging in Nijmegen hebben we een competitie om "DE BESTE SCHUTTER VAN ZWOLLE EN NIJMEGEN TE LEREN KENNEN!". Ben je nieuwsgierig naar de actuele stand, blader dan even op de site van Nijmegen door naar de afdeling schieten.


Gallery

Alle Albums » Foto's Nijmegen 2015 Zoeken Tags