Afdelingen

Bij de BV hebben wij de volgende afdelingen:
Biljarten, Creatief, Darten, De Blauwe Engel, Klaverjassen, Railrunners, Schieten, Tafeltennis en Tennis. Verder hebben we de Evenementen commissie voor algemene evenementen.
Hieronder vindt u korte informatie over alle afzonderlijke afdelingen.

Biljarten
Op de 1e verdieping van het BV-gebouw is een biljartzaal met vier prachtige wedstrijdbiljarts, leuke zitjes en een gezellige bar waar u nagenoeg iedere dag terecht kunt. Op dinsdag en donderdag heeft de afdeling Biljarten haar clubavonden.

Creatief
De afdeling creatief organiseert van september tot en met april één keer in de maand een creatieve woensdagmiddag. We maken iets dat in één middag af is en iedere maand maken we weer iets anders. Er worden bijvoorbeeld (kerst)kaarten gemaakt, schilderijen, cadeaudoosjes, sieraden en kerstversiering. 

De Blauwe Engel
De Blauwe Engel neemt als afdeling een bijzondere plaats in binnen de BV. Deze van oorsprong zelfstandige club werd opgericht voor oud-medewerkers van de werkplaats te Zwolle. Toen de werkplaats in Zwolle verdween heeft de Blauwe Engel zich aangesloten bij de BV. De afdeling is alleen toegankelijk voor ex-medewerkers van de NS-onderhoud werkplaats en hun partners.
De Blauwe Engel organiseert een aantal eigen activiteiten per jaar, zoals bijvoorbeeld het jaarlijkse reisje.

Darten
De afdeling darten bestaat uit een groep actieve darters die op maandagavond bij elkaar komen om een ontspannend avondje te darten. Er wordt ingelopen vanaf 19:00 uur om rond 19:30 uur te kunnen loten. Jaarlijks worden er een aantal toernooien georganiseerd. Het betreft hier single- koppel- en teamtoernooien waarop vele deelnemers op af komen vanuit heel Nederland.

Klaverjassen
Van september tot en met april worden iedere donderdagavond in ’t BV gebouw de kaarten geschud en gedeeld. Per avond drie bomen met tussendoor gelegenheid voor een drankje en/of een hapje aan de gezellige bar in ’t gebouw. 
Eens per maand prijskaarten met leuke prijzen. En verder organiseren we eens per jaar Marathonkaarten en het Driestedentoernooi. Genoeg gelegenheid om dus een keertje een kaartje te komen leggen bij de BV.

Railrunners (hardlopen en wandelen)
De groep bestond oorspronkelijk uit hardlopers. Sinds een aantal jaren is er ook een groep wandelaars die op woensdagavond vanuit het BV-gebouw op pad gaat. De hardlopers trainen op maandag, woensdag en vrijdagavond. De groep doet mee met activiteiten in binnen en buitenland. Zo was men al eens in New York en Beijing voor deelname aan de marathon. Ook werd er meegedaan met wedstrijden in Bordeaux, Brussel, Berlijn, Harelbeke, Ieper, Lille, Lissabon, Madrid, Mallorca, Wales en op Bali. En in eigen land doen Railrunnerleden o.a. mee bij de Rotterdam marathon, 7-Heuvelenloop, Berenloop Terschelling en de Dam tot Dam loop.

Schieten / Het Vizier
Vizier is de naam van de afdeling Schieten van de BV. De afdeling beschikt over een tiental eigen schietbanen in het BV-gebouw. De afdeling is actief op donderdagavond vanaf 19.00 uur. Er wordt geschoten met luchtgeweer en luchtpistool. Schietsport is een activiteit waarbij iedereen, man, vrouw, jongen of meisje, onder gelijke omstandigheden in competitieverband een sportieve strijd aangaan. Het Vizier heeft een eigen Huishoudelijk Reglement.

Tafeltennis
Op papier de kleinste afdeling bij de Blazende Veiligheid. Iedere maandagavond staan de leden fanatiek rond de tafel in de grote zaal van ’t BV gebouw.

Tennis
De BV beschikt over twee kunstgras tennisbanen. Leden van de afdeling tennis betalen iets meer contributie maar kunnen daarvoor in principe het hele jaar 7 dagen per week tennissen. In het zomerseizoen worden er een aantal gezelligheidstoernooitjes georganiseerd. In de wintermaanden wordt er een paar keer een toernooi georganiseerd in de tennishal in Stadshagen. Als het weer het toelaat wordt er het hele jaar op de dinsdagochtend getennist door een groep actieve leden.